Baharat Firmaları
Ananevi Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan baharatlar sofralara bahar tren. Baharat, köklü güzeştei ile Türk taam kültürünün merkezinde konum almaktadır. Baharat yahut temel malzeme olarak yemeklerde, şekerlilarda, turşularda, reçellerde başta yapmak üzere sert çok alanda damaklarda unutulmaz izler buzakır. Türk mutfağı, çoğunlukla yeğleme edilen baharatlarıyla ünlüdür. Kekik, kimyon, karabiber, türap biber, nane, pul biber ve tarçın adı maruz baharatlardan sadece bir kısmı kendine katışıksız özellikleri ile farklı tatlara sahiptir. Bu 7 çyeksan bahar umumi olarak her yemekte uygunluklarına bakılırsa kullanılmaktadır. Baharatları taam pişirirken kullanabilir yahut yemekten sonra demleyebilirsiniz. Normal yemeklerde haklı oranlarda kullanabildiğiniz çağ, istediğiniz lezzetin özüne ulaşmanızı ve denemenizi esenlar. Ayrıca tabiat ananın kaynağından mevrut baharatların iyileştirici etkisi evetğu da biliniyor. Baharatlar, damak tadınıza seslenme fail en esenlıklı besinlerin başlangıcında hasılat. Tüm bu özelliklerin cepheı düzen yemeklerinizi berenarı tağyir etmek isterseniz, bunu sofralarınızda birbirinden lezzetli bahar çeşitlerini seçerek yapabilirsiniz.
Lezzetli baharatlar
Baharatlar fiziksel yapı, tat, nitelik yahut kullanma amacı kabilinden farklı alanlara bakılırsa farklı kategorilere ayrılmaktadır. Dünyada 1000’e andıran bahar çeşidi vardır. Adlandırma her durumda değişikdır. Baharat isimleri, hazırlanışlarındaki temel üstelikşenle doğrudan ilişkili olma eğilimindedir. Kök olarak bahar çeşitleri fiziksel özelliklerine bakılırsa türap, kuru ve taneli yapmak üzere üçe ayrılır. Bu seçimin örnekleri, tahıl olarak bilindik en yaygın baharatlardan kuş üzümü ve çam fıstığıdır. Bu dü bahar aynı zamanda şekerlilıkları ile bilinir ancak yemeklere de eklenebilirler. Türap baharatlar ise çok yaygın oldukları muhtevain muhtevalerinde nitelik değişiklıkları vardır. Örneğin kırmızı baharatların ham maddesi ekseriya safran ve kırmızı biberdir. Acı bir tada sahiptirler ve ekseriya taam pişirmede kullanılırlar. Yeşil türap baharatlar kebir ölçüde nane ve kekikten elde edilir. Nane ve kekikten yapılan baharatlar kayıt ve muhtevaeceklerde kullanılır. Özellikle bahar karışımları ile şifalı muhtevaecekler hazırlayabilirsiniz. Yaygın türap baharatlar ortada üçüncü nitelik sınıflandırmasına sahip olanlar turuncu yahut turuncu türevleri olanlardır. Portakal baharatları ortada köri, zerdeçhile, zencefil, kimyon, türap tarçın ve yenibahar bulunur. Baharat çeşitlerinin isimleri burada bitmiyor. Bunların cepheı düzen yeryüzünde daha sert çok bahar bulunmaktadır. Görmüş olduğunüz kabilinden baharatlar, farklı strüktürları ve bambaşka nitelikleriyle hala sofraların baş tacı. Ayrıca bazı baharatlar temel sınıflandırma kategorilerinin haricinde tutulmuştur. Sınıflandırma kategorilerinin haricinde tutulmalarının asliye sebebi hiç şüphesiz seyrek olmalarıdır. Bu baharatlar tropikal bölgelerde yetineşelendiren ve özel işlem mucip çok ve zampara tatlar oldukları muhtevain çoğunlukla küçük miktarlarda satılmaktadır. Sınıflandırılmamış baharatlara örnek olarak mavi haşhaş yahut zahter kabilinden baharatlar verilebilir. Bu baharatlar hem oldukça şifalı hem de özellikle şekerlilarda damak tadınıza yeni bir soluk getiren tatlardır. Kategori haricinde değerlendirilebilecek öteki baharatlar ise bahar karışımlarıdır. Bu karışımlar, birden şu denli baharın mütenasip oranlarda bir araya getirilmesiyle oluşturulur. Ekseri ete tat ilhak etmek kabilinden amaçlarla kullanılmaktadır. Ayrıca bu bahar karışımı ile etinizi pişirmeden önce enikonu baharatlandırabilirsiniz.
Seven Spices’ın kırmızı üyeleri
7 çyeksan bahar Türk mutfağında çok maliyetli bir yere sahiptir. Bu yedi bahar, Küçük asya sınırları süresince en yaygın kullanılan tatlar ortada konum almakta ve nedeniyle Türk mutfağının temelini oluşturmaktadır. Kesif kullanımları hasebiyle yiyeceklerde yemeden içmeden fark edilmekle kalmaz, aynı zamanda yiyeceklerin lezzetini üç ila dört daire artırırlar. Küçük asya mutfağında son not uyumlu ve evetşamsal olan bu yedi çyeksan, ekseriya bir arada bahar seti olarak satılmaktadır. Özellikle şark ve Güneydoğu Küçük asya mutfağında önemli bir yere sahip olan türap yahut pul kabilinden biber bazlı baharatlar yemeden içmeden yemeden içmeden bütün yemeklerin temel malzemesidir. Üretimi muhtevain bezen biberi adı maruz özel bir biber türü mucip bu bahar türü, esenlıklı strüktürsıyla da bölüm dolduruyor. En çok C vitamini deposu olarak bilinir. Sağlamlıklı olmasıyla ünlü olan acı biber ve türevleri, örgensel bahar ailesinin en önemli üyelerindendir. Hem yedi asliye bahar ortada konum meydan hem de Güneydoğu Küçük asya ile özdeşleneşelendiren ve biber özü muhtevaeren bir öteki bahar ise isottur. İsot, Şanlıurfa mutfağının elması denilebilir. İso biberinden elde edilen bu bahar, öteki biber baharatlarından farklı olarak türap kıvamı ve rengiyle yemeden içmeden fark edilir. Ayrıca ızdıraplığın pullardan farklı olarak ağızda daha geç yayılması da İsot’u bu denli özel kılan özelliklerinden biridir. Yedi baharın karışımı olan ancak farklı bir strüktürya sahip olan bahar Poy Spice’dir. Poy baharı, özellikle kahvaltıda ekseriya nan ve zeytinyağı ile tüketilen esenlıklı bir karışımdır. Kahvaltılarınıza yeni bir soluk bildirmek muhtevain Poy Spice’ı yeğleme edebilirsiniz.
Küçük asya mutfağının bahtı Seven Spices
Yedi baharın ihtimal de en bilindik üyesi olan karabiber, hem kıta hem de türap halinde sunuluyor. İrmik, kırmızı ve beyaz ten ürünlerinde doğrudan pişmiş gıdaların üzerine konularak yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu aromatik görünümlü bahar, hamam iklimlerde yetineşelendiren karabiberlerden strüktürlır. Hindistan, Afrika, Brezilya ve Malezya kabilinden ülkeler tropik bölgelere ihtiyaç duymaları hasebiyle karabiber üretimi muhtevain mükemmeldir. Ayrıca yiyecekğe pişirme esnasında karabiber tozu eklenir ve yiyecekğin asliye yapkaloriı oluşturur. Hem karabiberin hem de tahılın en faydalı yanü sindirimi kolaylaştırması ve hazım sistemini desteklemesidir. Karabiber özellikle uygun miktarlarda tüketildiğinde hazım sisteminiz üzerinde faydalı etkilere sahiptir. Yedi bahar ortada bir başka baht olan kekik, geniş bir kullanma meydanı sunmaktadır. Kekiğin Türkiye sınırları süresince gür miktarda yetişmesi, kekiğin birçok varyasyonda kullanılmasının temel sebebidir. Mizaç laf konusu evetğunda, birçok yardımsı olan âdem evladı beden sistemi muhtevain iyidir. Kekik otu kabilinden bazı çay türleri günün ahir yorgunluğu çıkarmak muhtevain düzgün gelebilir. Bir öteki bahar ise kimyondur. Kimyon, Türk mutfağının en sevilen baharatlarından biri evetğu muhtevain Küçük asya’nun gözbebeği olarak da bilinir. Gerektiğinde ten ürünlerine lezzet katan bu bahar yemeden içmeden yemeden içmeden her yemekte kullanılabilir. Baharatın muhtevaindeki esanslara bentlı olarak farklı akıbetlara düzgün gelebilmektedir. Bu açıdan muhtevaerik ve hammaddelere bakılırsa uzmanlardan koltuk alarak ürünleri dağıtırken kullanma önerilerine uyabilirsiniz.
Evin asliye direği olan bahar çeşitleri ve ocaklık kullanımları, haklı orantıda ve haklı miktarda kullanıldığında her evetşfecir kullanıcıevet düzgün gelebilir.
Olağandışı ve karışık baharatlar
Sayısız bahar çeşidi vardır. Kendi özel baharatlarımızın cepheı düzen karışım strüktürsına sahip olanlar da sofraların lezzet merkezi olarak yerini hileıyor. Farklı türlerin birleşimi olan çeşni, ekseriya birkaç baharın ve bu baharatlara haremlik fail aromatik otların karışımıdır. Nispeten pop olan bu karışımlar hem uygulamalı hem de lezzetli çözümlerdir. Popülerliği hasebiyle adından sık sık laf ettiren karışım ise Tuzot bahar çeşitleridir. Tuzot baharını her türlü dolgun ve etsiz yemeklerde, böreklerde, çorbalarda, pilavlarda, eriştelerde ve çok daha fazlasında kullanabilirsiniz. Örneğin sevdiklerinizle yapacağınız bir piknikte her çağ cepheınızda bulundurduğunuz köfte çeşnisi ile etinizi çapkınca baharatlandırabilirsiniz. Köfte Çeşnisinin temel maddesi kişniştir. Ancak birçok farklı bahar muhtevaerir. Türk köftesine adını veren en asliye maddelerden biri de bu köfte çeşnisidir. Dolma evet da kebap kabilinden yiyeceklerde yaygın olarak kullanılan bu ürün sebebiyle hem damağınızda tat bırakan hoş bir deneyim evetşarsınız hem de yiyecekleri daha hızlı sindirir ve esenlıklı bir taam yersiniz. Bir öteki karışık bahar ise sumaktır. Sumak özellikle hoş bir tada sahiptir. Katılmışşi tadı sebebiyle özellikle salatalar muhtevain uygundur. Ancak sumak baharı ekseriya salatalarda, çorbalarda yahut ten yemeklerinde kullanılır. Hangi akarsuşların saf özlerinde antioksidan muhtevaerdiğini heves ediyorsanız ürün bazında inceleyebilirsiniz.
baharat
baharat firmaları
toptan baharat